Дяченко Катерина Олександрівна

Дяченко Катерина Олександрівна

Добрий день, я Дяченко Ніна  мама тяжко хворої дитини-інваліда Дяченко Катерини. Катерина народилася 07.01.2006 року, недоношеною з вагою один кілограм, та з важким ішемічно-гіпоксичним ураженням центральної нервової системи. 

Внаслідок цього їй було поставлено діагноз – тяжка форма ДЦП, подвійна геміплягія . Щоб було зрозуміліше, хочу поясніти, що всі м’язи дитини, абсолютно всі, які тільки є в людині, завжди знаходяться в напруженні, вони ніколи не відпочивають, дитя  лежить мов натягнута струна, в м’язах від постійної  напруги звісно виробляться  кислота,  як після тяжких фізичних навантажень. 

Навіть прості рухи зігнути ручку, чи ніжку супроводжуються  фізичним болем, звісно дитина кричить, так  як відчуває біль, постійний біль.Зараз Катерині 8 років, але вона не сидить, не ходить, не розмовляє, але  вона добре реагує на близьких людей, батьків, бабусь, взагалі всіх хто про неї піклується . Незважаючи на тяжкість стану Катруся дуже пізнавальне та емоційне дитя вона любить посміхається, коли слухає музику, чи грається з музичними іграшками,дуже любить слухати казки,телевізор,її цікавить все, що робиться навколо неї,любить спостерігати за своєю маленькою сестричкою коли та навколо неї бігає та бавиться іграшками, Катруся теж хоче так побігати,погратися разом з нею, але внаслідок хвороби не може бо  вона лежить та продовжує відчувати постійний біль, від простих рухів, інколи біль такий нестерпний, що Катя просто лежить і кричить, і не може заспокоїтись, уявіть собі восьмирічну дитину, яка вже повинна піти в школу,  а замість цього вона кричить голосом новонародженої дитини. Це нестерпно. Я ніколи не опускала руки,  проходили неодноразово реабілітацію в таких українських клініках як: «Міжнародна клініка відновного лікування в м. Трускавець», « Медичний центр реабілітації дітей з органічними ураженнями ЦНС в м. Києві»,в Одеському реабілітаційному центрі  “Майбутнє»,проходили  дельфіно-терапію,та навіть кололи диспорт. Використані всі методи офіційно та не офіційної медицини, крім цього раз в місяць обов’язково робимо  курс масажу, щоб не було великих контрактур та атрофії м\’язів та  займаємось ЛФК постійно вдома для зменшення м’язового тонусу, за 8 років лікування хвороби  перепробували дуже багато різноманітних методик лікування,рефлексотерапій ,різні ліки,трави, але процес одужання йде дуже повільно.

     Я борюсь за свою дитину, але інколи мені стає так боляче, що я просто плачу, разом з нею. Якби не підтримка близьких мені людей я напевно зійшла б з розуму.

Але з’явилась надія, якщо навіть не на повне одужання дитини, то значною мірою полегшить її страждання, можливо навіть, що вона буде розмовляти – це лікування стовбуровими клітинами, ця новітня методика і спеціалізована традиційна китайська реабілітація зможуть зробити чудо і, якщо і не вилікувати, максимально адаптувати дівчинку у суспільстві.

Для цього потрібно робити операцію – підсадку стовбурових клітин, вивчивши та проаналізувавши інформацію, я дізналася, що такі операції дітям проводять в Німеччині та Китаї, але в Німеччині це коштує настільки дорого, що я навіть не маю надії зібрати такі кошти. Я зупинила свій вибір на Китаї, зв’язалася з лікарями через інтернет,   доктор Ву директор лікарні WSCMC (Китай, Пекін), ознайомився з історією хвороби, проаналізувавши  аналізи, вивчив зйомки МРТ,  повідомив, що Катерина є підходящим кандидатом для лікування стовбуровими клітинами, після введення яких у Катрусі знизиться м’язовий тонус, а це означає, що їй не буде боляче рухатись і вона потихеньку навчиться сидіть,повзати,збільшиться мовний запас і я почую довгоочікуване слово мама  та навіть склали план лікування .  Клініка виставила попередній рахунок 26000  доларів,це тільки за лікування та проживання плюс до цього потрібні, ще кошти на авіопереліт ,візи,харчування,послуги перекладача,ліки  я кі на протязі півроку призначать постійно приймати після  операції-підсадки ,для підтримання ефекту лікування . Це все  виходить 31800 доларів на жаль за весь період  лікування, я та моя сім’я використала майже всі свої фінансові ресурси, я знаходжусь у декретній відпустці по догляду за  другою дитиною якій  1 рік, соціальну допомогу яку я отримую на дитину-інваліда вистачає тільки на оплату масажиста, підгузки, ліки  та деякі предмети побуту, чоловік отримує  невелику зарплатню за яку ми харчуємося.  Та взагалі, це не під силу ні одній   середньо статистичній сім’ї в Україні. Остаточний рахунок  з реквізитами для оплати клініка дасть за місяць до початку  лікування . Тому я звертаюсь до всіх не байдужих людей – допоможіть полегшити страждання моїй дитині, та максимально швидко зібрати необхідну суму для лікування моєї донечки Катрусі.

З повагою до Вас    Ніна Дяченко-мама Катрусі  

 

Моб.тел. 

 

РЕКВЕЗИТИ:для попоВНЕННЯ картИ ПриватБанка 5168742013056167 Дяченко Нина Александровна,

для поповнення в інших украинских банках:

 Отримувач ПриватБанк 

код 14360570,

МФО банку 305299

рахунок отримувача 29244825509100

ИНН  3008112584

Оцените статью
DETIUA.COM